Een nieuw jaar, een nieuw begin

De eerste blog van het nieuwe jaar.

Blijkbaar is de betekenis van de cijfers van 2016: het einde, de cijfers van 2017 staan voor een begin. Voor ons is 2017 ook een nieuw begin.

Allereerst kan je het jaar niet starten alvorens iedereen het beste te wensen voor het nieuwe jaar. Wij wensen iedereen een sprankelend 2017 met veel mooie momenten. Aan onze familie en vrienden: we missen jullie enorm, maar als we elkaar terugzien dan zal het besef des te groter zijn dat we elkaar graag zien en zullen we 100% genieten van de momenten samen.

img_20161206_171627

Hoe gaat het nu met ons? Kort maar krachtig goed. De eerste weken waren een enorme aanpassing. We waren vertrokken naar Frankrijk met een doel: camping. Hier in Spanje zitten we zonder doel. We proberen rustig te blijven, al moet ik toegeven dat ik ook al veel onrustige momenten heb gehad. We zijn niet naar hier gekomen om te rentenieren. We zullen hier ook moeten zorgen voor ons levensonderhoud. Al heel veel ideeën zijn de revue gepasseerd: immo, brood beleveren, frietkraam, op de markt, camping, klussen, ….

img_20161216_095508

Wat het zal worden daar zijn we nog niet over uit. Er  zal wel iets op ons pad komen. De kinderen hebben nu vakantie. Volgende week gaan ze terug naar school en dan hebben we terug tijd om onze ideeën verder uit te werken.

Ik zal nooit hun gezichten vergeten toen ze uit de school kwamen op hun eerste schooldag hier. Ze hadden een smile tot achter hun oren. De scholen zijn hier anders dan in België. Zo start de school hier om 9u en is al gedaan om 14u. Engels krijgen ze al vanaf de kleuterklas. Ik veronderstel dat dit nog tamelijk nieuw is, want de meeste Spanjaarden spreken nauwelijks Engels. Geschiedenis krijgen ze ook in het Engels. De kindjes krijgen ook regelmatig kusjes en knuffels van de lerares en de ouders ook. Door het jaar is er niet veel vakantie, wel 3 maanden grote vakantie.

Anse heeft ondertussen ook een verzorgpony: Spirit. Via via in contact gekomen met een Engelse/Spaanse vrouw die een meisje zocht die haar pony wou verzorgen en op rijden. Ben blij voor haar nu kan ze weer doen wat ze het allerliefste doet.

img_20161224_140425

Wat ik hier zo heerlijk vind: de zon, de vriendelijke mensen, de eenvoud en de heerlijke tapas ….

Wat ik hier minder vind: dat ik nog geen Spaans kan (wordt aan gewerkt), de natuur (weinig groen) ….

Zo zal ieder land zijn voordelen en nadelen hebben, maar de zon maakt heel veel goed.

De kinderen moeten ook nog wat aanpassen. Zij missen hun drukke sociale leven in België, hun vriendjes en familie. Wel voel ik dat ze enorm naar ons toe zijn gegroeid, dat we samen als gezin sterk zijn. We zullen allemaal nog wat geduld moeten hebben alvorens we gesetteld zijn, maar alles komt goed dat weet ik.

img_20170103_142837

 

 

 

3 thoughts on “Een nieuw jaar, een nieuw begin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *