Een nieuwe wending

Ja het wordt weer eens dringend tijd dat ik nog eens een blog schrijf. Als ik schrijf dat we het nogal druk hebben gehad, zullen de meeste onder jullie dit niet begrijpen, maar toch is het zo.

De laatste tijd is er weer veel gebeurd, veranderd. Ons emigratieverhaal heeft een andere wending genomen. Sommige onder jullie zullen het misschien al vernomen hebben, maar we zitten niet meer in Frankrijk, maar wel in SPANJE ondertussen.

img_20161206_171627

Ik die zo verliefd was op Frankrijk en niets moest weten van Spanje, zit nu dus in Spanje. Ik vind Frankrijk nog steeds een wondermooi land, maar blijkbaar was het niet voor ons weggelegd. We hebben er zoveel panden bezocht, maar steeds maakte ons hart niet dat ene sprongetje. Nadat we in contact gekomen zijn met Belgen, die net zoals ons begonnen zijn in Frankrijk en uiteindelijk beland zijn in het zuiden van Spanje, hebben wij beslist om er ook maar eens een kijkje te nemen. Ik moet zeggen het bevalt ons hier goed. Het weer is hier nog steeds prachtig en dat doet al heel veel met een mens.

De eerste week zaten we op een camping en ondertussen huren we een prachtig duplex appartement in een doodlopende straat, vlakbij de zee. De kinderen voelen zich hier ook thuis. Ze hebben aangegeven dat ze hier graag naar school willen gaan. Dit is dus op dit moment onze prioriteit nummer 1: zorgen dat ze zo snel mogelijk naar school kunnen gaan. Hiervoor zijn we wel de nodige documenten moeten gaan halen bij het gemeentehuis en morgen gaan we een aanvraag indienen. Hopelijk kunnen ze na de Kerstvakantie van start.

img_20161206_211037

Ik moet wel zeggen dat we zonder de hulp/raad van onze nieuwe vrienden hier verloren zouden lopen. We zijn de taal nog niet machtig en de meeste Spanjaarden spreken bijna geen Engels. Zij weten natuurlijk perfect hoe wij ons voelen, want zij hebben in identiek dezelfde situatie gezeten.

Wat is nu onze planning? We gaan het op het gemak doen: kindjes naar school, streek verkennen, Spaans leren …. We laten het op ons afkomen. Eerst voelen en dan beslissingen nemen.

Adios

img_20161210_174653

12 thoughts on “Een nieuwe wending

 1. Amai… wat een plotse wending ja! Toch prachtig hoe een plan gewoon opzij geschoven wordt om het hart te volgen.
  Ik bewonder jullie hiervoor.
  Mucho suerte en España!! :-)

 2. Een heel goed idee om naar Spanje te gaan, ik kom daar ook liever op vakantie. Weet niet waar jullie zitten maar als jullie daar willen beginnen raadt ik Andalusië aan de mooiste en properste streek van Spanje. En dan moeten jullie zeker eens naar Almunecar gaan voor ons een van de mooiste vakantie plekjes, niet echt toeristische plek maar wel leuk en que klimaat zou dit één van de beste plekjes van Europa zijn. Belangrijkste is dat jullie zo snel mogelijk een spaans paspoort hebben is heel belangrijk om verder zaken te kunnen doen in Spanje. En zorg dat je een heel goed advocaat hebt is ook heel belangrijk daar, en liefst geen spanjaard. Groetjes ?

 3. Lieve liefjes en diertjes,

  Wat bewonder ik jullie constante optimisme en vrijheidsdrang! Heerlijk ❤.
  Mijn hart maakte al wel een sprongetje, ïk hou veel meer van de Spanjaarden dan de Fransen!!!!! Heerlijk land. Ik deel Eddy’s mening. Het ultieme gebied is ook wat mij betreft Andalusië.
  Mooi hè dat kinderen zo puur zijn in hun gevoel en zich nu zo happy voelen in Spanje. Succes met het vinden van de juiste school ( en jullie spaanse les ) . el mes de diciembre y agradable mucha felicidad y amor.
  Liefs, Ingrid ? ( Inmiddels gescheiden en leef samen met Sophie en dat gaat best ok.)

 4. Jullie doen dat super!!!!
  Gewoon verder zoals jullie bezig het gevoel volgen. Dan komt alles goed.
  Heel veel groetjes van ons hier??
  Bjorn Jolanda en Robbe

 5. hallo jullie daar.
  ik hoop van harte dat voor jullie alles zo goed mag blijven gaan.we wensen jullie alvast een heel gelukkig nieuwjaar.

  gr van noel peggy milan moeke vake en nonkel charel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *