Granola

Iedere morgen boterhammen vind ik persoonlijk een beetje saai. Een beetje afwisseling in het ontbijt is zoveel leuker. Sinds ik granola heb geproefd wil ik niets anders meer

 

granola

 

Voor diegene waarbij granola nog vreemd in de oren klinkt: granola is een ontbijtmix van geroosterde muesli, zaden, pitten, noten en wat zoet.
Je kan het kant-en-klaar kopen in de winkel, maar zelfgemaakt in het natuurlijk ‘zoveel’ lekkerder.

Maak aan het begin van de week een grote hoeveelheid en dan kan je hier de ganse week van smullen.
Hoe maak ik mijn granola?
Ik hou niet zo van afgemeten hoeveelheden. Ik doe het als volgt:
* neem een grote pot of glazen bokaal met deksel
* vul deze 2/3 met muesli en 1/3 met zaden, pitten en noten  (zo weet je dat je de juiste hoeveelheid hebt om je pot te vullen)
* doe alles in een kom, meng met 2 lepels honing en 2 lepels zonnebloemolie of druivenpitolie
* strooi uit op een bakplaat bekleed met bakpapier
* bak ongeveer 20 min op 175°, af en toe eens roeren

IMG_20160303_170003

 

Je eet de granola samen met yoghurt en eventueel wat vers fruit of gedroogd fruit.  Als je ’s morgens een kom granola met yoghurt en fruit hebt gegeten, dan kan je er tegen tot de middag. Bovendien is het ook nog eens supergezond.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *