Technopolis

Een tijdje geleden had de goede Sint tickets gebracht voor Technopolis. Dus samen met mijn metekind, haar broertje en de ouders zijn we naar Technopolis te Mechelen geweest.
Voor diegene die Technopolis niet kennen, kan je het het beste omschrijven als een doe-centrum voor wetenschap en technologie. Een beetje zoals een pretpark, maar waar je dan ook nog slimmer van wordt.

 

Met kinderen tussen de 4 en 10 jaar, had ik een beetje bang dat onze jongste zich hier niet zou vermaken, maar het tegendeel is waar. Er is een kinder doe-centrum wat echt geweldig is. Hier hebben ze de ‘grote-mensen-wereld’ nagemaakt op kindermaat. Zo is er een winkel met echte winkelkarretjes, voedingswaren en  een kassa waar je de voedingswaren kan scannen Er is een bistro, een garage, een ambulance … Er is een bouwwerf waar je met blokken een huis kan bouwen .. Er is aan alles gedacht vb. op de bouwwerf staat ook een bouwkeet met daarin veiligheidshelmen en vestjes. De jongens hebben zich goed vermaakt in het kinder doe-centrum. Er was een leuke samenwerking tussen alle kindjes.

 

 

 

De meiden hadden het ook echt naar hun zin. Ik denk dat zij het meest opgestoken hebben van deze dag. Zij hebben heel veel van de experimenten zelfstandig kunnen doen.

 

20160207_155515

Wat ook leuk was, was dat je bij het binnenkomen in Technopolis een armbandje kreeg en bij elk experiment dat je wou doen, moest je hiermee inloggen. Op het einde van de dag ontving je dan een mailtje met je resultaten.

Mijn conclusie: Technopolis is de moeite waard om een bezoekje te brengen. Geschikt vanaf de leeftijd van 4 jaar, maar denk wel dat het wetenschappelijke inzicht er pas is rond de leeftijd van 8 a 10 jaar.

Wij gaan zeker nog eens een keertje terug, het was een leuke dag. Bedankt aan de vrienden!!!

One thought on “Technopolis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *