Start to run

start to run

VIJF KILOMETER!!!

 

Het is me gelukt! Ik heb vijf kilometer gelopen. Ik ben fier op mezelf.
Als je weet dat het al bijna 20 jaar geleden was dat ik nog gesport had, dat ik nog nooit vijf kilometer had gelopen, dat ik al moe werd als ik nog maar aan sport dacht … dan mag je toch wel een beetje fier zijn op jezelf? Of niet?

Hoe heb ik dat gedaan?
Een tiental weken geleden ben ik begonnen met start to run van Evy Gruyaert (dit is een loopprogramma). Heb haar podcast op mijn gsm gezet en ben begonnen met 3 x per week te lopen. Je bouwt het rustig aan op. In het begin krijg je tussendoor nog veel wandelmomenten en stilaan verminderen die wandelmomenten en ben je dus meer aan het lopen. Ik heb ook dagen gehad dat ik geen zin had, maar wou heel graag de 5 kilometer halen.
Mijn ventje is gelijk met mij begonnen en loopt nu vlot de 5 kilometer. We lopen wel niet samen. We vinden het leuker om alleen te lopen, elk op ons eigen tempo, met onze eigen gedachten.

Onze volgende uitdaging is om op 10 maart mee te doen met de Sahara City Run en 7,5 kilometer te lopen. Zo blijven we toch een doel voor ogen hebben.

Ik moet eerlijk toegeven dat het lopen verslavend werkt. Nooit kunnen geloven …. Ik raad het iedereen aan.

 

3 thoughts on “Start to run

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *