Broodpudding

 

IMG_20160119_150118

 

Broodpudding is iets wat ik heb leren kennen in mijn studententijd (al een hele tijd geleden dus). Een medestudent werkte in Le pain quotidien (bakker/broodjeszaak/tearoom) en als je daar een koffie bestelde kreeg je er een stukje broodpudding bij.
Onlangs kwam ik in het kookboek ‘Albert de Belgique’ van Albert Verdeyen, het recept van broodpudding of bodding tegen. Gelukking had ik alle ingrediënten in huis zodat ik er onmiddellijk aan kon beginnnen. Ik moet zeggen dat het naar meer smaakte net zoals bij de rest van het gezin.
Broodpudding wordt gemaakt van oud brood, croissants, melkbroodjes … Dus niet meer weggooien dat oude brood, maar gewoon bijhouden om deze lekkernij te maken. Moeilijk is het niet.

Benodigdheden:

  • 0,5 l melk
  • 25 cl zwarte koffie
  • 200 g witte suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 g oud brood, melkbroodjes of croissants
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 2 eieren
  • 1 dl slagroom
  • margarine
Giet de melk, koffie, suiker en vanillesuiker in een pan en breng aan de kook.
Als de melk kookt, verkruimel je het brood en doe je dit erbij samen met de rozijnen.
Het brood moet de melk volledig absorberen.
Zet opnieuw op het vuur en meng tot je een homogeen mengsel hebt.
Meng de eieren en slagroom in een kom en giet het onder het deeg.
Laat verder opwarmen.
Smeer een cakevorm in met margarine.
Doe de broodpudding in de vorm.
Laat ongeveer 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°
Smakelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *