Klompen

IMG_20160103_113351

Klompen zijn voor mij pure nostalgie. Zij doen mij denken aan vroeger toen ik nog een klein meisje was. De dagen dat ik bij mijn oma en opa op bezoek was (bomma en bompa zoals wij hen noemde). Mijn bompa droeg bijna altijd klompen als hij buiten aan het werken was. Als hij binnen zat dan stonden zijn klompen netjes aan de achterdeur en kwam bij het binnenkomen de geur van koffie, vers gebakken spek, soep of pudding je al tegemoet.

Misschien dat mijn kinderen door mijn herinneringen ook altijd klompen krijgen. Bij ons thuis staan ze net zoals vroeger bij mijn bompa aan de achterdeur, netjes gerangschikt van groot naar klein.  Als ik mijn zoontjes buiten hoor spelen op hun klompjes dan krijg ik gewoon een warm gevoel vanbinnen.

Bladmuziek

Tegenwoordig zijn ze wel niet meer zo makkelijk te vinden, maar gelukkig heb ik bij mij in de buurt een schoenenwinkel die hiervoor gekend is. Het is de winkel van Jos Daems in Mol.  Zij zijn gespecialiseerd in Zweedse klompen.  Je vindt er klompen voor heren, dames en kinderen in zwart, groen, rood , blauw … dus voor elk wat wils. Deze winkel bestaat al generaties lang en wordt met heel veel passie voor het vak uitgebaat.

 

klompen

 

 

 

4 thoughts on “Klompen

 1. Dag Kim,
  Ik las zonet het levensrelaas over je klompengeschiedenis in de familie.
  Ferm!
  Ik ga het met plezier delen met de vrienden van Schoenen Jos Daems.
  Nog véél succes met je verhalen.
  Groeten uit de Zweedseklompenstraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *